Ben je je vakantie alweer vergeten?

Hopelijk heb je genoten van je vakantie. Ben je lekker uitgerust. Of misschien ben jij een van die bofkonten die nu nog vakantie hebben. Toch is het ook wel fijn om weer aan ’t werk te gaan. Weer wat structuur en ritme in je dagen te hebben. Maar herken je deze tekst?: “Weer terug van vakantie?”, “ja, ben alweer aan vakantie toe…”

Het is als grapje bedoeld, maar er zit wel een kern van waarheid in. Liep je voor de vakantie op je tenen, de gedachte dat je je accu tijdens de vakantie zou opladen hield je op de been. Maar eenmaal weer aan de slag, merk je dat je accu in een mum van tijd weer leeggezogen wordt. Vaak komt dit doordat je op dezelfde manier je werk oppakt. Met dezelfde energieslurpende gewoontes en vanuit je (vaak onbewuste) inefficiënte patronen. Wist je dat jij daar iets aan kan doen?

Ik kom ze in mijn praktijk tegen: de moeters, de perfectionisten, de pleasers, de verantwoordelijken, de werkverslaafden, enzovoorts. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: het zijn de moedigen. Want er is moed voor nodig om hulp in te roepen. Om jezelf in de spiegel aan te kijken en iets te veranderen aan jouw situatie. Dat gaat niet lukken als je in je comfortzone blijft zitten. Hoe oncomfortabel die ook is. Zelfs dat is een keuze…

Dus wacht niet tot de volgende vakantie en kom nu in actie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *