Boek ‘Een kijkje in het familiebedrijf’

Nu met 50% korting!

Een boek over familiebedrijven. Familiebedrijven zijn de motor van de Nederlandse economie. Maar wat maakt familiebedrijven nu zo bijzonder? Voor dit boek heb ik twaalf opvolgers in familiebedrijven gesproken. Twaalf verschillende bedrijven, uit verschillende sectoren. Ieder met een eigen verhaal. Ik bundelde hun verhalen in dit boek. Als lezer krijg je een inkijk achter de voordeur van de families. Wat is de sleutel van hun succes? Welke leermomenten kennen ze? Wat kunnen ze jou als lezer meegeven? Alle verhalen bevatten nuttige tips en adviezen. Van familieondernemers uit de praktijk.

 

De familieondernemers zijn:

Erik Zandstra – Zeilschool De Veenhoop
Klaas van der Glas – Van der Glas Blaas- en Slaginstrumenten
Claudi Groothuis – Groothuis Bouwgroep
Else Maria van der Meulen – Datadiensten Fryslân
Jacco Kuiper – Kuiper Verzekeringen
Wytske Bijstra en Bas Vernooy – Melkveebedrijf Hoanster
Lammert Moll – Taxi Moll
Bouwe Veenstra – Veenstra Reizen
Hedy Hartog – De Molkerei
Klaas Busscher – Deurwaarderskantoor Busscher
Jacco Haagsma – Haagsma Elektrotechniek
Timo Ridder – Ridder & De Vries Transporten

Ook benieuwd naar hun verhaal?

Als je nu bestelt, krijg je 50% korting op de aanschafprijs van € 15,00 (exclusief eventuele verzendkosten). Je ontvangt een betaallink en binnen enkele dagen heb je het boek in huis.

Het boek is ook als e-book te bestellen, voor de prijs van € 5,00.

Beschrijving

De pijler van de Nederlandse economie worden ze genoemd. Maar wat maakt familiebedrijven nou zo bijzonder? Waarom zou je je ouders gaan opvolgen (of niet)? Waar moet je rekening mee houden? Jolanda Bergsma zocht dit uit. Door twaalf opvolgers in verschillende familiebedrijven te interviewen en hun persoonlijke en boeiende verhalen op te tekenen. Openhartig vertellen de familieondernemers waar de sleutel van hun succes ligt. Maar ook welke valkuilen zij tegenkomen.

Dit boek:

  • helpt je beter om te gaan met de dynamieken binnen jouw familiebedrijf
  • geeft je tips en adviezen van familieondernemers uit de praktijk
  • geeft je het gevoel van (h)erkenning. Want samenwerken met je familie kan het mooiste zijn wat er is, maar is soms ook razend ingewikkeld.

Recensies

"Het boek leest prettig. De verhalen zijn kort en herkenbaar. Als familieondernemer ben je altijd benieuwd hoe andere families hun bedrijf neerzetten. Hier kun je als familiebedrijf je voordeel mee doen."
Piet Feenstra
Only for Men
“'In één ruk' uitgelezen!! Prachtig!"
Douwe van der Glas
Oyens & Van Eeghen
"Bedrijfsopvolging in een familiebedrijf, het is in iedere situatie weer anders. Dat blijkt uit de twaalf verhalen die Jolanda Bergsma optekende bij even zo vele familiebedrijven. En iedereen loopt ook weer tegen andere problemen op, zo blijkt. Ik heb zelf volop ervaring met de opvolging in een familiebedrijf. Bij mij was het niet het succes wat we er van verwacht hadden, bleek na een jaar of vijf. Het werd een afscheid met littekens die nog jarenlang binnen de familie werden gevoeld. Achteraf wisten we dat we het allemaal anders hadden moeten aanpakken. Ons beter hadden moeten voorbereiden, dat we ons misschien hadden kunnen oriënteren bij anderen. Om niet dezelfde fouten te maken. Maar dat was achteraf. In de door Jolanda prettig geschreven verhalen zit dus herkenning. Dat is prettig. Er zijn dus ook anderen met vergelijkbare ervaringen. En dat kan zowel inspiratie als troost bieden. Kortom: voor familiebedrijven een nuttig boek om eens door te lezen."
Arend Waninge
SA! Media
“Het boek heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en een aantal belangrijke pijlers. Heel bijzonder dat zoveel diversiteit in bedrijven/branches toch zoveel herkenning geeft. Daarnaast wil ik jou graag complimenteren. Je hebt de verhalen ontzettend mooi ge- en omschreven! Heldere taal, mooi verwoord, verzorgd. Persoonlijk heb ik zeker punten uit het boek die ik wil gaan gebruiken. Mijn schoonfamilie ook denk ik. Makkelijk is het niet altijd, leuk en interessant wel!"
MK