Zo gaat het momenteel bij mij thuis…

Daar zitten we dan met ons allen, te werken in de leren. De een volgt online lessen, de ander deels. De wifi kan het amper aan. Ik ben gewend om thuis te werken. Mijn praktijk bevindt zich achter ons woonhuis. Daar kan ik in alle rust mijn klanten ontvangen. Maar andere werkzaamheden verricht ik ook vanuit huis. En dat vraagt momenteel dus veel schakelen.

We kiezen er bewust voor om geen studeerplekken in de slaapkamers in te richten. Want daar slaap je. Bovendien zijn daar onvoldoende mogelijkheden om rechtstreeks naar buiten te kijken. Dus dient de keukentafel ook bij ons deels als bureau. Het beste is in een afgesloten ruimte te werken. Of in ieder geval op een afgezonderde plek in de kamer. Maar vier bureaus in de kamer, dat zie ik niet zitten.

Het was wel even weer wennen, begin deze maand. Je merkt dat je je tempo moet aanpassen. Want schakelen tussen alle taken vergt tijd. Met z’n allen een structuur vinden. En duidelijke afspraken maken. Dus spreken we met elkaar tijdsblokken af waarin je elkaar niet stoort. Dat valt voor onze jongste niet mee. Inmiddels lukt het steeds beter.

Een onderdeel van onze structuur zijn onze vaste punten op een dag. Dus de start, de pauzes en niet te vergeten een duidelijk einde. Dat betekent computers uit, boeken opgeruimd en van de keukentafel weer een plek om te eten maken. De pauzes gebruiken we voor ontspanning en beweging. Even achter die beeldschermen vandaan. Onze hond vindt het allemaal prima. Omdat we allemaal onze beweging in de buitenlucht nodig hebben, gaat hij tegenwoordig wel zeven keer per dag uit.

Los van de extra taken die het thuisonderwijs met zich meebrengt, heeft het ook voordelen. Zo krijg je als ouder meer dan ooit te zien wat je kind leert op school. En is er ineens veel quality time. Nog nooit hebben we zoveel spelletjes met elkaar gespeeld. 

Gaat het dan allemaal van een leien dakje bij ons? Nou, er zitten van die dagen tussen dat je als een kip zonder kop van het ene naar het andere springt. Dat het niet loopt zoals ik me ’s ochtends had voorgenomen. Dan is het een kwestie van even heel diep ademhalen, herwaarderen en aanvaarden.

Heb je moeite om alle ballen in de lucht te houden? Of heb je even een uitlaatklep nodig? Mail (info@sintag.nl) of bel (06-19481018) me gerust voor een luisterend oor. Ik maak graag tijd voor je. Kosteloos en vrijblijvend. En als ik tijd voor je maak, dan doen we dat natuurlijk zonder al die achtergrondgeluiden vanuit onze woonkamer 😉.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *